Myovision Scan

Chiropractie Kes is in het bezit van de uit Amerika komende Myovision sEMG scan. De myovision scan is wereldwijd een enorm succes en wordt daar inmiddels door vele gerenommeerde instellingen en universiteiten aanbevolen. Chiropractie Kes was één van de eerste chiropractie praktijken in Nederland waar deze scan gemaakt kan worden. 
Wat is een sEMG scan?
sEMG betekent Surface Electromyography. sEMG is een apparaat dat de elektrische activiteit van uw spieren meet, beter bekend    als spierspanning. Het is hetzelfde als een electrocardiogram dat de activiteit van de hartspier meet.
Is het pijnlijk?
Absoluut niet. Het is oppervlakkig en veroorzaakt geen pijn of irritatie.Daarom is het volledig veilig voor kinderen, zwangere vrouwen en ouderen. De test duurt een aantal minuten.
Waarom is spieractiviteit belangrijk?
Spieren hebben de neiging te verstijven wanneer er wervels ‘verkeerd zitten’ en niet goed bewegen. Dit kan tot irritatie van zenuwen leiden die spieren, bloedvaten en organen negatief kunnen beïnvloeden.
Wat betekenen de resultaten van de scan?
Verschillende kleuren geven de mate van spanning aan: groen is gemiddeld, roze is verhoogd en rood is sterk verhoogde spierspanning. Geel geeft abnormaal laag aan, oftewel vermoeide of verzwakte spieren. De pijlen wijzen op spieren die uit balans zijn.
Wat kan Chiropractie Kes hier aan doen?
Wanneer de wervels niet goed bewegen zal te veel of te weinig spierspanning het gevolg zijn. De sEMG toont dit aan. De chiropractor probeert deze wervels te corrigeren waardoor in de meeste gevallen ook de spierspanning zich weer normaliseert en het lichaam weer in balans komt.