Spit (acute lage rugpijn)

Spit is een andere benaming voor plotselinge (acute) lage rugpijn, die vaak samengaat met verkramping van spieren. Hier zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen. Overbelasting van de rug kan resulteren in spontane verkramping van de spieren (te vergelijken met kramp in de kuiten). Een plotselinge verkeerde beweging kan ook zorgen voor irritatie van een van de gewrichten in de lage rug. Dit laatste heeft ook acute pijn met verkramping van de spieren tot gevolg.

Wanneer spit niet (correct) wordt behandeld kan dit resulteren in chronische klachten. Ook als de klachten over lijken te zijn is de oorzaak niet altijd verdwenen. Het is daarom belangrijk om de rug na een aanval van acute lage rugpijn altijd te laten controleren door een chiropractor. Dit kan verdere klachten voorkomen. De diagnose spit wordt vaak gegeven, maar is niet altijd correct en ook niet specifiek.  

Hoe kan de chiropractor u helpen?
Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van spit. Veelal kunnen zij helpen de pijn binnen redelijke termijn te verlichten, zonder dat daar medicijnen of een operatie aan te pas komen. Zij kunnen er eveneens toe bijdragen, dat verdere beschadiging van de wervelkolom en de zenuwen wordt voorkomen. Meestal is de pijn na een enkele behandeling al een stuk verminderd. Het kan echter ook voorkomen dat de pijn na de eerste paar behandelingen gelijk blijft en misschien zelfs tijdelijk verergert voordat een heilzaam effect merkbaar wordt.

Terug